David Popovici (17 ani) s-a retras din finala probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma, deși se calificase, în această dimineață, cu timpul de 3:47.99 minute, al patrulea cel mai rapid înotător din serii. Finala era programată în această seară, de la ora 19:53

David Popovici nu va concura până la urmă în finala probei de 400 de metri liber, acolo unde se calificase cu al patrulea cel mai bun timp. Din informațiile gsp.ro, campionul european la 100 și 200 de metri liber a invocat faptul că se simte obosit. Cursa de 400 oricum nu era un obiectiv pentru David și antrenorul lui.  Popovici a urmărit mai mult să se testeze la nivel internațional în această probă, la care a participat în premieră. 

Deși a concurat în premieră în proba de 400 de metri liber, David a câștigat seria 1 fără emoții, cu timpul de 3:47.99 minute. Al doilea din serie, luxemburghezul Pit Branderburger, a încheiat cei 400 de metri la 11.74 secunde după David!

David Popovici a fost cel mai rapid înotător dintre cei care au intrat în primele 4 serii. Trei sportivi din ultima serie l-au întrecut. A intrat astfel în finală cu al patrulea cel mai bun timp!