Premierul Nicolae Ciucă a susţinut joi că „România a strălucit la Campionatul European de Atletism de la Munchen”, graţie aurului cucerit de Bianca Ghelber.

„România a strălucit la Campionatul European de Atletism de la Munchen, graţie aurului cucerit de Bianca Ghelber. Noua campioană europeană la aruncarea ciocanului şi echipa sa merită admiraţia şi felicitările noastre, pentru bucuria acestui splendid rezultat, obţinut cu efort, perseverenţă şi talent„, se arată într-un mesaj al premierului publicat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Nicolae Ciucă mai spus că prin exemplul Biancăi Ghelber şi al tuturor performerilor actuali, precum şi al celor care se construiesc ca viitori campioni, „avem privilegiul şi datoria să susţinem acest viitor promiţător al României în sport”.

O victorie extraordinară, Bianca! Mulţumim!„, a mai scris Ciucă.

Sportiva română Bianca Florentina Ghelber a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului, miercuri, la Campionatele Europene de atletism de la Munchen.

Ghelber (32 ani), clasată pe şase la JO de la Tokyo, anul trecut, s-a impus în finala de la Munchen cu 72,72 metri, devansându-le pe poloneza Ewa Rozanska, 72,12 m, şi pe italianca Sara Fantini, 71,58 m.