Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, spune că „zvonul auzit” de preşedintele PSD nu există şi că discuţiile pe energie de la Sinaia au fost unele tehnice şi au vizat posibilităţile de a găsi soluţii aplicabile până la 1 septembrie, care „să protejeze atât consumatorii casnici cât şi companiile”.

El a reacționat astfel la afirmaţia lui Marcel Ciolacu, care a susținut că ”partenerii de coaliţie fac anumite şedinţe pe la Sinaia, unde hotărăsc că vinovaţii trebuie să fie cei de la ANRE şi să înceapă un atac asupra lui Ciolacu, Grindeanu şi Rafila.

”Pur şi simplu, nu există acest scenariu, PNL s-a întâlnit la Sinaia pentru a analiza şi discuta chestiuni legate de toate problemele guvernării, dar şi despre moduri mai bune în care această coaliţie poate să funcţioneze”, a spus Ionuţ Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că, printre subiecte, s-a regăsit şi energia, dar ”discuţiile au avut caracter tehnic şi au vizat posibilităţile de a găsi soluţii aplicabile în practică, acum, până la 1 septembrie, care să protejeze atât consumatorii casnici cât şi companiile”.

”Pur şi simplu zvonul auzit de domnul Ciolacu nu există”, a mai arătat Ionuţ Stroe.

Despre subiectul ANRE, Ionuţ Stroe a ţinut să precizeze: ”Indiferent de câte întâlniri am avea noi sau PSD, indiferent de locul unde sunt, la munte, la mare, la Bucureşti sau altă parte, atribuţiile ANRE rămân aceleaşi, iar legislaţia referitoare a îndatoririle ANRE este foarte clară”.

ANRE este cea mai importantă instituţie care poate face politici în materie de reglementare a pieţei energiei şi, la fel ca celelalte instituţii care sunt solicitate în acel comitet interministerial, trebuie să vină cu soluţii şi să îşi asume un rol mult mai activ”, a explicat Stroe pentru News.ro.

Întrebat despre schimbarea directorului ANRE, Ionuţ Stroe a afirmat că ”ANRE este sub control parlamentar, iar conducerea ANRE este asigurată de PSD”.

Nu am discutat noi, liberalii despre posibilitatea de a schimba conducerea ANRE”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

Reacția vine după ce Marcel Ciolacu a susținut că liberalii vor să transfere PSD responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în energie, liderul social-democrat susținând că Ministerul Energiei, care este în portofoliul PNL, trebuie să vină cu soluții și explicații.