Românul pistolar din Tarragona eutanasiat în cursul zilei de astăzi. Este pentru prima dată când un deţinut din Spania solicită să aibă parte de o moarte asistată, iar justiţia decide că drepturile acuzatului la o viaţă şi o moarte demne sunt mai presus decât drepturile victimelor la un proces echitabil în urma căruia să fie despăgubite.

Eugen Marin Sabău a fost acuzat de tentativă de omor după ce în decembrie anul trecut, supărat că a fost dat afară de la firma de securitate unde lucra, a mers la locul de muncă şi şi-a împuscat foştii colegi şi un poliţist, informează stiritvr.

Sabău era cunoscut ca un pasionat de arme. Avea cinci permise port-armă, frecventa cluburi de tir și mai avea un permis special în baza căruia își putea confecționa singur muniție.

Cu câteva luni înainte de atac, el le-a trimis mail-uri de amenințare foștilor colegi, după ce fusese concediat, iar în unele dintre mesaje erau atașate poze cu el înarmat și cu vestă antiglonț, însă nimeni nu l-a luat în serios.

Eugen Sabău era supărat că fusese dat afară de la firma de pază după o intervenție periculoasă, în urma căreia a fost rănit. În Spania, angajatorul te poate concedia chiar dacă te afli în concediu medical.

În urma atacului în care a rănit patru persoane, Sabău a fost împușcat în urma capturării și a duferit răni grave. A rămas infirm și paralizat cu dureri insuportabile. De aceea a solicitat să fie eutanasiat și, de asemenea, a solicitat să îi fie prelevate organele.