Europarlamentarul sibian Nicu Ştefănuţă (USR/ Renew Europe) intenţionează să ceară ajutorul sibienilor stabiliţi în străinătate pentru construcţia noului spital, o investiţie pe care intenţionează să o realizeze Consiliul Judeţean, ce deţine deja terenul şi planul, însă pentru care nu există deocamdată finanţare.

„Îmi doresc ca Sibiul să aibă în continuare finanţare europeană pentru acest spital foarte important. Dincolo de asta, mie mi se pare important să nu stăm cu mâinile încrucişate şi să aşteptăm. Bineînţeles că sursele guvernamentale de finanţare sunt primordiale pentru un proiect de aşa măsură, însă putem demara şi iniţiative private. Iată că în România s-au făcut spitale şi prin iniţiative private şi este şi una din ideile pe care le-am discutat cu echipa mea de la Bruxelles, să încercăm să mobilizăm şi diaspora sibiană din Europa, să încercăm să punem mereu presiune să aducem fonduri inclusiv din privat, încât proiectul să se realizeze”, a declarat Nicu Ştefănuţă, vineri, într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, trebuie alocaţi bani din PNRR pentru Spitalul Judeţean Sibiu.

În luna iulie, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă s-a adresat Comisiei Europene pentru a cere clarificări asupra criteriilor „arbitrare” ale Guvernului pe seama cărora noul Spital Judeţean Sibiu ar fi fost exclus din lista de beneficiari eligibili din PNRR.

Noul spital de la Sibiu este o investiţie evaluată de CJ la câteva sute de milioane de euro.