Vara e pe sfârşite, la fel şi vacanţele. După ce au stat cu familia, mulţi români se întorc la muncă peste hotare. În vămi, e deja cod roşu de aglomeraţie şi oamenii stau la coadă ore în şir.

Cel puţin trei ore au avut de aşteptat cei care au ieşit din ţară prin Vama Petea. Sunt românii care şi-au terminat vacanţa şi se întorc acum la lucru în străinătate, în Belgia, Germania, Franţa sau Italia. „Aoleu, de 6 ani de zile tot aşteptăm în vama asta. Avem o oră şi ceva de când stăm, până trecem depăşim 3 ore”, se plâng şoferii, potrivit Observator, citat de stiridiaspora. „Stăm aici la rând, trece toată ziua. Cum ajung eu la serviciu în situaţia asta? Pe jos?”, se întreabă alţii.

Poliţiştii de frontieră se aşteaptă la un număr record de români care vor ieşi din ţară în weekend. „A fost suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv au fost suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă permisă”, a declarat Iulia Stan, ITPF Sighetu Marmației.

În ultimele 24 de ore, aproximativ 8.500 de români au ieşit din țară prin vămile din nord-vestul țării, iar weekendul trecut au fost peste 70.000.