Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, joi, la gala care celebrează 20 de ani de la înfiinţarea Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane – AHK România, despre „meritata aderare a României la spaţiul Schengen” şi implicaţiile pe care această schimbare le va avea avea în mediul de afaceri.

„Sunt convins că aşteptata şi meritata aderare a României la spaţiul Schengen va oferi mediului de afaceri, inclusiv investitorilor germani, noi oportunităţi de dezvoltare. Mesajul recent de susţinere al cancelarului Olaf Scholz confirmă că suntem pregătiţi să ne asumăm acest nou pas important de integrare în proiectul european, care le oferă cetăţenilor noştri beneficiile unei pieţe unice dezvoltate, în care libera circulaţie a persoanelor, bunurilor şi serviciilor reprezintă un motor al dezvoltării”, a spus şeful Executivului.

El a vorbit de potenţialul ţării noastre în domeniul afacerilor.

„România poate folosi şi oferi facilităţi şi capacităţi alternative, sustenabile pentru relocarea industriei germane din Rusia şi Asia, iar potenţialul transportului pe Dunăre trebuie amplificat. Dunărea trebuie să devină un coridor de transport european navigabil pe tot parcursul anului şi vom susţine prin măsuri concrete acest potenţial”, a adăugat Nicolae Ciucă.