Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că SUA sunt foarte aproape de România, atât din punct de vedere economic şi educaţional, cât şi prin parteneriatul strategic dintre cele două ţări.

„Mulţumesc, Steelcase, pentru că aţi adus inovarea şi modernitatea la Cluj, pentru faptul că aţi oferit locuri de muncă la aproape 400 de clujeni talentaţi, pentru faptul că aţi contribuit la crearea vibe-ului unic pe care acest oraş îl are, bazat pe inovare, bazat pe o calitate a vieţii, bazat pe capacitatea de a cunoaşte, de a fi împreună şi de a construi o comunitate tolerantă, europeană. (…) Am fost şi la Michigan şi a fost o mare plăcere să văd Steelcase acolo, la origini.

Nu ştiu dacă ştiţi, noi avem o conexiune mult mai profundă cu Michigan, dincolo de conexiunea Steelcase, pentru că Universitatea Babeş-Bolyai are un program de administraţie publică cu Michigan State Universitiy. Avem o colaborare extinsă, aşa încât America e mai aproape decât credeţi, prin Steelcase, dar şi prin Parteneriatul strategic pe care România îl are cu SUA, cheia de boltă a siguranţei şi securităţii naţionale a României, alături de apartenenţa la NATO şi la UE. Deci, vedeţi că lucrurile bune se adună întotdeauna”, a spus Emil Boc.

El a participat, miercuri, la evenimentul aniversar prin care s-au marcat 10 ani de la deschiderea Centrului de Business Steelcase în Cluj-Napoca.

Potrivit unei prezentări a firmei, Steelcase Inc. este lider în industria serviciilor de business, o companie globală cotată la bursă, cu venituri de 2,8 miliarde de dolari în anul fiscal 2022. Compania proiectează, produce şi colaborează cu alte organizaţii de top pentru a oferi soluţii de arhitectură, mobilier şi tehnologie, toate accesibile printr-o reţea de dealeri, incluzând peste 800 de unităţi de distribuţie Steelcase.