Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, regretă moartea Reginei Elisabeta a II-a, transmite condoleanţe poporului britanic şi subliniază rolul extrem de important al suveranei britanice în istoria lumii.

„Sunt profund întristată de trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a. În cele peste şapte decenii de domnie, a avut un rol extrem de important în istoria lumii. Devotamentul ei neclintit, pe tot parcursul vieţii, a inspirat generaţii de britanici şi va rămâne în memoria colectivă. Există o legătură puternică între noi şi Marea Britanie. Suntem alături de Familia Regală şi de poporul britanic în aceste momente dureroase şi le transmitem condoleanţele noastre!”, se arată pe pagina de Facebook a Senatului, informează agerpres.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia.

Fiul său, prinţul Charles, i-a succedat automat.

„Regina a murit liniştită la Balmoral în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, a precizat Palatul Buckingham.

Drapelul britanic a fost coborât în bernă la Palatul Buckingham – unde s-au strâns sute de persoane – în momentul anunţului morţii Reginei Elisabeta a II-a, transmite AFP.