Aderarea României la spaţiul Schengen, zona de circulație liberă în Europa, va fi „o barieră înlăturată”, a declarat sâmbătă ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Ne vom bate în continuare pentru proiecte de ţară precum aderarea la spaţiul Schengen sau includerea României în programul VISA Waiver. Sunt două teme majore pe agenda PNL, care ne dorim să fie îndeplinite cu succes în guvernarea liberală. Când obiectivul Schengen va fi atins – şi credeţi-mă, eu sunt convins că va fi atins curând – să spuneţi şi să fiţi mândri că Partidul Naţional Liberal a avut o contribuţie importantă la această realizare. Aderarea la spaţiul Schengen încheie definitiv procesul de tranziţie. Va fi o barieră înlăturată”, a spus Lucian Bode la Şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal, care s-a desfăşurat în judeţul Constanţa.

În altă ordine de idei, el i-a îndrumat pe tinerii liberali să lupte pentru idei şi principii în primul rând, nu pentru funcţii, care vor veni cu timpul, pe măsura performanţelor.