Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, şi-a cerut scuze, luni, pentru incidentul de la şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal (TNL), în care tineri liberali au adus injurii social-democraţilor şi a arătat că pe viitor liberalii vor fi mai atenţi la selecţia celor care merg la aceste evenimente.

„Am văzut mesajele. Evident că nu au nicio scuză. O mână de tineri mai spre dimineaţă au avut un comportament absolut deplasat. Am văzut scuzele pe care preşedinta Tineretului Naţional Liberal le-a adresat public colegilor. Din păcate, un eveniment care a fost foarte, foarte bun, cu peste 1.000 de tineri, a fost transformat de acest incident într-un eveniment nefericit. Pe viitor vom fi mult mai atenţi la selecţia celor care merg în aceste şcoli de vară, pentru că acele două, trei exemplare aruncă o imagine foarte proastă”, a spus senatorul liberal.

Alina Gorghiu a subliniat că a fost vorba de câţiva tineri implicaţi şi şi-a cerut scuze pentru incident.

„Repet, au fost 1.000 şi ceva de tineri şi este păcat că puneţi etichete din pricina unor mitocani, etichetă pe toţi tinerii liberali şi nu sunt de acord cu asta şi cu tot respectul o să apăr toţi tinerii liberali de câte ori am ocazia pentru că sunt nişte oameni foarte bine pregătiţi, sunt nişte tineri şcoliţi, nişte tineri care nu merită criticile pentru că nu au făcut-o toţi. Tineretul Naţional Liberal înseamnă altceva decât ce aţi văzut dumneavoastră. Sigur, pentru acel incident trebuie să exprimăm public scuzele noastre şi o fac şi eu”, a afirmat ea.

Întrebată dacă acest incident va afecta coaliţia, Gorghiu a răspuns: „Glumiţi, nu?! (…) Analizele nu se fac la 3 dimineaţa şi cred că aţi înţeles cu toţii reacţia mea„.

Ea a comentat şi declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan de la acest eveniment.

„Mesajele de la Bruxelles, mesajele venite din partea Comisiei Europene nu sunt mesaje, aşa, transmise prin porumbel, sunt acte normative. Actele normative, directivele, evident că se transpun, trebuie ţinut cont de ele, că aşa face un stat membru al Uniunii Europene, însă toate acestea trebuie adaptate la specificul naţional, întotdeauna România aşa a făcut, a ţinut cont de ce e mai bine pentru populaţie, de ce e mai bine pentru fiecare cetăţean, astfel încât politicile europene să fie ajustate la tipicul naţional. (…)

Eu încurajez ca discursurile la şcoala de vară să rămână la şcoala de vară şi mai departe să rămânem aceiaşi pro-europeni, pro-NATO, cum ne ştiţi pe noi cei din PNL”, a spus Gorghiu.