Ziua de Curățenie Națională 2022 are loc sâmbătă, 17 septembrie. Campania Let`s Do It, Romania se desfășoară în 35 de județe, concomitent cu evenimente similare în alte aproape 200 de țări. Voluntarii vor curăța arii naturale pline cu deșeuri și vor încerca să mobilizeze și autoritățile să-și facă treaba mai bine.

Reprezentantul mișcării Let`s Do It Romania Valentin Krancevik spune la RFI ce au găsit organizatorii în ultimul deceniu în zonele curățate: ”Am găsit și proiectile neexplodate, am găsit tot felul, de la jucării și păpuși, cele mai diverse. Am zis la un moment dat că o să facem o expoziție cu ele, dar este complicat, dar da, am găsit tot felul de lucruri cel puțin ciudate”.

El precizează că ”problema cea mai mare este cu deșeurile din construcții, rezultate în urma amenajărilor și construcțiilor, care sunt depozitate în unele cazuri în zone naturale. Acolo, cel mai grav este că nu putem face mare lucru cu voluntarii, pentru că este foarte complicat să fie ridicate de voluntari acele deșeuri. Încercăm să le rezolvăm prin intermediul primăriilor, să le aducem la cunoștință că există aceste zone și noi nu le putem curăța, să ne ajute dânșii să le ridice de acolo”.