Un cunoscut youtuber din Rusia a publicat o serie de imagini în care se arată revoltat de faptul că vameșii finlandezi nu au deschis decât un singur punct de verificare din Rusia spre Finlanda, iar din acest motiv s-au creat cozi kilometrice. 

Unii dintre șoferii ruși care vor să treacă în Finlanda s-au pus și pe a doua bandă de circulație după ce s-au băgat în fața tuturor, deși accesul în vamă se face doar pe o singură bandă.

Sfat pentru prietenii mei finlandezi: fiți oameni cu noi!” se arată în unul din mesajele pe care youtuber-ul le-a pus în clip.

Situația vine ca urmare a faptului că doar Finlanda a mai fost de acord să țină granița deschisă pentru turiștii ruși. Celelalte țări cu care se învecinează Rusia, adică Letonia, Lituania, Estonia și Polonia au decis să închidă granițele pentru turiștii ruși. Chiar dacă autoritățile de la Helsinki permit în continuare accesul rușilor pe teritoriul țării lor, a fost luată decizia de a reduce programul consular, îngreunându-se chiar mai mult accesul acestora spre Europa.

Toate aceste decizii sunt dublate și de faptul că Uniunea Europeană a interzis toate zborurile aeriene dinspre și spre Rusia, singura cale de acces din Rusia spre Europa fiind în acest moment pe rută aeriană.

Premierul Estoniei avertiza încă de acum câteva zile despre portița pe care rușii o au în continuare spre Europa, acuzând faptul că țările europene nu se pot înțelege, iar rușii vor migra acum masiv spre granița cu Finlanda.

Există o portiță, iar portița este Finlanda„, a declarat Kaja Kallas, premierul Estoniei într-un interviu acordat sâmbătă agenției Reuters.

@igorinrussia

#russia #finnishrussian #finnishborder #russianborder #tourists #ukraine #russianvisas #shengenvisa #vaalimaa #venäjänraja #venäläiset #venäjä #sanction #russiansanctions

♬ Suomihumppaa – Retropop