O inițiativă inedită este menită, în primul rând, să unească diaspora românească de peste hotarele țării natale.
Ideea va aduce multiple beneficii familiilor de români care au copii talentați, ce trebuie încurajați să își dezvolte aptitudinile, prin practică și dezvoltare în domeniile artistice care aduc bucurie în suflet atât copiilor, cât și părinților și bunicilor, deopotrivă.

În primul rând, copiii români din Germania se vor bucura de învățământ românesc, după cum spune unul dintre inițiatorii ideii.

Anunțul a venit de la Comisia pentru Românii de Pretutindeni PNL București. Reprezenanții Comisiei sunt cei care anunță deschiderea primei școli românești în Berlin cu activități specifice domeniului artistic, informează infoactual.

ASOCIAȚIA DIASPORA ROMÂNĂ-BERLIN este cea care a așezat piatra de temelie pentru dezvoltarea abilităților artistice a copiilor într-un cadru instituționalizat și care se adresează copiilor din familiile de români care trăiesc în Germania. Calitatea educației copiilor și tinerilor a devenit cu adevărat o prioritate în diaspora românească.

Proiectul asociației care este intitulat sugestiv DOR DE CASĂ”, în spiritul cultivării limbii române și a dezvoltării copiilor prin programe educaționale artistice, a facilitat deschiderea în acest an școlar în Berlin, a porților cunoașterii limbii române, a tradițiilor și artelor românești, devenind astfel, un fundament al templului românității autentice, oriunde s-ar afla, după cum se arată într-un comunicat emis spre difuzare redacției noastre.

Generațiile trecute au putut realiza ceea ce avem astăzi. Noi, românii, indiferent unde trăim acum, avem datoria să pregătim istoria românității prin educația copiilor noștri. Copiii sunt cei care vor face istoria”, a spus Florin IVAN, președintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni PNL București.

Asociația, care au avut determinarea să realizeze acest obiectiv dorit, desfășoară numeroase proiecte culturale. Un alt proiect adresat românilor din Germania, este „Intelectuali români în atelierul lui Brâncuși”.