Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, l-a primit, miercuri, pe ambasadorul Ucrainei în România, Igor Prokopciuk, context în care a transmis poziţia României privind caracterul inacceptabil al deciziei Rusiei de a susţine organizarea de referendumuri în regiunile ocupate, transmite MApN.

Dîncu a evidenţiat, la întâlnirea de la sediul MApN, susţinerea fermă pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a statului ucrainean, informează agerpres.

Agenda discuţiilor a vizat aspecte de actualitate şi evaluări privind războiul din Ucraina, precum şi stadiul sprijinului acordat ţării vecine în format multidimensional, incluzând ajutor umanitar, politic, diplomatic şi economic.

Ministrul a reasigurat privind implicarea deplină a României în sprijinirea Ucrainei. El a amintit sprijinul oferit celor peste 2,3 milioane de refugiaţi care au intrat pe teritoriul statului român de la declanşarea războiului, funcţionarea hub-ului umanitar de la Suceava încă din luna martie a acestui an, cât şi suportul acordat în criza exportului de cereale.