Peste 130 de lideri politici de tineret din Europa, reprezentând 63 de organizaţii din 39 de ţări, au participat la evenimentul care a marcat 25 de ani de la înfiinţarea Tineretului Popular European. 

Potrivit unui comunicat de presă, Organizația de tineret a Partidului Popular European reunește 63 de organizații politice de tineret de centru-dreapta din 39 de țări din întreaga Europă, fiind astăzi cea mai mare organizație politică de tineret din Europa”, iar „din rândurile YEPP, care reprezintă o veritabilă pepinieră pentru Partidul Popular European, foarte mulți tineri au devenit membri ai parlamentelor naționale sau ai Parlamentului European, miniștri, secretari de stat, sau chiar prim-miniștri”.

De asemenea, potrivit sursei citate, „la eveniment au fost prezenți peste 130 de lideri politici de tineret din Europa precum și alumni YEPP, iar din partea organizației gazdă, Tineretul Național Liberal, au participat membrii Biroului Politic National”, iar tinerii populari europeni au adoptat, dezbătut și votat o serie de rezoluții, „în domenii de interes pentru Uniunea Europeană, precum integrarea refugiaților ucraineni, îmbunătățirea mobilității feroviare la nivelul UE, realismul climatic și creșterea rezilienței sistemelor de inteligență artificială (AI) realizate în Uniunea Europeană”.

Printre subiectele tinerilor au fost și „digitalizarea, relocarea și reconstrucția capabilităților de producție la nivel european, și asigurarea securității granițelor în contextul unui fenomen migraționist complex”.

Cu ocazia aniversării, mai mulți oficiali europeni de rang înalt au transmis mesaje, printre care și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Potrivit sursei citate, șefa CE le-a transmis felicitări tinerilor, arătând că implicarea lor a ajutat la construirea unei Europe mai puternice.  

„În lunile ce urmează, avem nevoie de toată energia și implicarea voastră, pentru că va trebui să fim uniți și puternici și împreună să asigurăm pacea în Europa, pentru ca generațiile următoare să poată crește și se poată dezvolta. Împreună, trebuie să consolidăm democrația din interior și să combatem dezinformarea. Este timpul să dăm o nouă dimensiune visului și promisiunii europene, și vă asigură că împreună vom reuși să asigurăm pacea pentru generațiile următoare iar Uniunea Europeană se va ridica la înălțimea provocărilor pe care le are de înfruntat. Reușim împreună”, a mai transmis președinta Comsiei Europene.