Secretarul de stat britanic pentru Europa, Leo Docherty, efectuează, luni, o vizită oficială la Bucureşti pentru a sublinia angajamentul Marii Britanii de a proteja securitatea europeană şi de a consolida relaţiile apropiate cu România, informează Ambasada Regatului Unit.

Potrivit sursei citate, în semn de solidaritate cu un aliat „cheie” al NATO, secretarul de stat britanic pentru Europa va saluta cooperarea strânsă cu România în domeniul apărării regionale şi sprijinul continuu acordat Ucrainei ca răspuns la războiul provocat de Federaţia Rusă.

Marea Britanie şi România sunt aliaţi importanţi ai NATO, în strânsă coordonare cu partenerii internaţionali, care se opun ferm atacului brutal al lui Putin asupra suveranităţii Ucrainei. Sunt încântat să mă aflu la Bucureşti pentru a discuta despre consolidarea cooperării noastre în domeniul securităţii şi pentru a reafirma sprijinul nostru ferm pentru Ucraina”, a declarat Leo Docherty înaintea vizitei, conform unui comunicat de presă al misiunii diplomatice.

La Bucureşti, secretarul de stat britanic Docherty se va întâlni cu secretarii de stat pentru Afaceri Europene şi Afaceri Strategice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Daniela Gîtman şi Iulian Fota, cu preşedinţii Comisiilor parlamentare pentru apărare, securitate şi afaceri externe, Nicoleta Pauliuc, Angel Tîlvăr şi Titus Corlăţean, precum şi cu secretarul de stat George Şerban din cadrul Ministerului Justiţiei, informează agerpres.

De asemenea, sunt programate discuţii cu ofiţerii britanici din cadrul forţelor NATO aflaţi la Bucureşti, dar şi cu reprezentanţi ai companiilor britanice.