Șefa interimară a Senatului a susținut că o viitoare revizuire a Constituției trebuie să aibă în vedere posibilitatea eliminării unui deputat sau senator din Parlament, cu votul electoratului. 

„Când vom revizui Constituția, cu siguranță va trebui să ne gândim la modalitatea în care un parlamentar, care a obținut votul ul electoratului, poate fi schimbat tot cu voturile electoratului, înainte de termen, pe motive justificate”, a susținut Alina Gorghiu într-o conferință de presă.

Afirmaţiile vin în contextul scandalului sexual în care este implicat deputatul Aurel Bălăşoiu. Senatoarea a explicat că, în cazul în care parlamentarul ar fi învinuit pentru viol, nu există nicio pârghie pentru a fi dat afară din Parlament.

„Va trebui să ne uităm foarte bine la Constituție în viitor și să luăm în calcul și genul acesta de situații, când un parlamentar săvârșește o infracțiune absolut îngrozitoare și ești legat de mâini și de picioare și nu poți să faci nimic”, a mai spus Gorghiu.

Șefa interimară a Senatului a anunțat că a inițiat o petiție prin care se cere demisia lui Aurel Bălăşoiu, care însă nu are valoare juridică, şi a criticat atitudinea parlamentarului.

Este absolut revoltător că acest coleg nu dorește să își lămurească toate aceste acuzații din afara Parlamentului și insistă să rămână în Parlament, ba chiar în mod cinic a făcut o solicitare de concediu de odihnă la conducerea Camerei Depoutaților pentru a evita, probabil confruntarea cu presa, cu colegii”,a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a lansat şi un apel la colegii din Camera Deputaților, amintind că un proiect legislativ pe care l-a inițiat și care prevede inclusiv îndepărtarea de la catedră a profesorilor care au fost acuzați că au săvârșit infracțiuni sexuale este blocat la Camera Deputaților, acesta fiind for decizional.

Eu am propus și un proiect de lege, este blocat în Camera Deputaților și poate mă aude cineva de la Camera Deputaților cu această ocazie și încearcă să îl deblocheze. Am cerut inclusiv suspendarea de la catedră a profesorilor care sunt într-un dosar acuzați de infracțiuni sexuale. E blocat la Camera Deputaților”, a mai spus Gorghiu.

Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD pe fondul implicării într-un scandal sexual cu minori, în urma căruia Parchetul de pe lângă ÎCCJ a deschis două dosare penale, unul pentru viol, celalalt pentru act sexual cu un minor.

Scandalul a izbucnit în momentul în care în spațiul public au apărut imagini în care parlamentarul este surprins în ipostaze compromițătoare, alături de un tânăr, fiind suspiciuni asupra faptului că acesta era minor.

Fiind chestionat cu privire la ipostazele în care a fost surprins, demnitarul se apără susținând că nu este el în imagini și că nu îl cunoaște pe tânărul respectivul.

„Le-am privit, le-am studiat, pot spune că nu sunt vinovat și drept dovadă că așteptăm să vedem soluția care va fi, ce se va întâmpla, că dacă nu știm nimic, ce e în spate, nu poți să vorbești”, a declarat Aurel Bălășoiu, potrivit Antena 3.

Conducerile celor două camere au cerut demisia din Parlament a lui Aurel Bălăşoiu.