Ministrul Afacerilor Interne a demontat, într-un interviu față în față cu Cosmin Prelipceanu, acuzațiile rostogolite masiv în spațiul public potrivit cărora el și-a ”secretizat” teza de doctorat.

”Eu mi-am susținut teza de doctorat în 2018, iar atunci am și predat-o, potrivit legii, la Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga, din Cluj-Napoca, și la Biblioteca Națională. E predată în format tipărit, dar se poate citi și online. Deci, cum poate să spună cineva că mi-am ascuns teza de doctorat?! E o mare minciună, propagată în mediul online, din cauza unui articol cu un titlu mincinos, potrivit căruia eu mi-aș fi ascuns teza de doctorat. Ea este publică de patru ani de zile și mă bucur că am acum ocazia să demontez aceste acuzații. Iar cu cei care le-au propagat mă voi întâlni în instanță, pentru că nu pot permite ca un astfel de fals grosolan să îmi păteze cariera”, a declarat Lucian Bode, la Digi 24.

El a susținut foarte ferm și declarațiile președintelui Iohannis, care anunța toleranță zero față de plagiat.

”Evident că și eu, personal, și Partidul Național Liberal susținem această idee salutară a președintelui. Plagiatul e un furt, domnule Prelipceanu, iar el trebuie pedepsit ca atare. De aceea, avem pachetul de legi ale educației, care sper să ajungă repede în Parlament și să consfințim cele spuse de președinte. Vom avea toleranță zero față de plagiat”, a mai spus Bode.