Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că fostul premier al Suediei Stefan Lofven şi-a arătat susţinerea pentru propunerea PSD de constituire a unui grup de lucru pe energie în interiorul PES, unde să fie identificate soluţii aplicabile la nivel european pentru protejarea populaţiei şi a economiei.

„Am avut mai devreme o întâlnire excelentă cu unul dintre cei mai importanţi lideri ai stângii europene, fost premier al Suediei, dl. Stefan Lofven, discuţie în care a fost reafirmat sprijinul total al socialiştilor europeni pentru intrarea României în spaţiul Schengen. Totodată, dl. Lofven şi-a arătat susţinerea pentru propunerea PSD de constituire a unui grup de lucru pe energie în interiorul PES, unde să identificăm soluţiile aplicabile la nivel european pentru a ne putea proteja atât populaţiile, cât şi economia”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El i-a transmis lui Stefan Lofven că PSD îi susţine candidatura la preşedinţia PES.

„Suntem convinşi că, astfel, stânga europeană îşi va reconfirma rolul de principal pilon al redresării şi rezilienţei Uniunii Europene în faţa crizelor politico-economice pe care continentul este obligat să le depăşească”, a încheiat Ciolacu.

Marcel Ciolacu participă, în perioada 13-15 octombrie, la Berlin, la Congresul Socialiştilor Europeni (PES Congress), unde se va vota o rezoluţie pentru susţinerea fermă a aderării României la spaţiul Schengen, informează agerpres.

Potrivit unui comunicat al PSD transmis joi, rezoluţia, care urmează să fie adoptată la Congres, transmite un puternic mesaj de solidaritate a familiei social-democrate europene cu românii.

„Solidaritatea nu se proclamă, ci se realizează. Toate partidele de stânga din Europa susţin pe deplin aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen, iar rezoluţia care va fi adoptată în cadrul Congresului PES de la Berlin este o dovadă extrem de concretă în acest sens”, a declarat Marcel Ciolacu, conform sursei citate.