Europarlamentarul Rareş Bogdan afirmă că, „dacă Olanda este singură, nu se va opune intrării României în Schengen. Țara noastră nu poate fi condiționată”.

„Olanda nu s-a exprimat încă clar cum a făcut-o de-a lungul celor 11 ani. De-a lungul celor 11 ani Olanda și-a luat ba Finlanda lângă, ba Danemarca. Dacă Olanda rămâne singură, ea nu se va opune intrării României în Schengen, nu are cum. Întotdeauna trebuia să aibă unul sau doi parteneri”, a declarat Rareș Bogdan, la Antena 3, citează stiridiaspora.

Este vorba despre o chestiune comercială de milioane afaceri?

„Nu! De data aceasta nu! Este o chestiune politică internă a coaliției celor patru partide care îl susține pe Rutte (n.r. – Mark Rutte, prim-ministru al Țărilor de Jos) și o chestiune care ține mai mult de zona de imigranți unde România, din fericire, stă mult mai bine decât Bulgaria sau alte țări.

Astăzi, România nu poate fi condiționată din punct de vedere economic! Astăzi, România este un jucător extrem de important mai ales din pricina conflictului din Ucraina. Nici Olanda, niciun alt stat, nimeni nu poate condiționa astăzi România! Premierul Rutte nici măcar nu a deschis subiecte legate de comerț sau economie, ci doar a pus problema MCV, problema imigranților care e o obsesie a Olandei, și crima organizată, dar referirea nu a fost la România”, a mai adăugat Rareș Bogdan.