Şefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruţa Kovesi, a avut o întrevedere, marţi, cu procurorul general Gabriela Scutea, fiind discutate mai multe teme, printre care organizarea de cursuri de formare profesională şi vizite de studiu la EPPO, dar şi necesitatea completării schemei de procurori delegaţi europeni din România.

Aflată într-o vizită oficială în România, Kovesi şi-a exprimat aprecierea cu privire la eforturile Ministerului Public întreprinse pentru operaţionalizarea în România a EPPO, precum şi pentru performanţele procurorilor europeni delegaţi din România, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

De asemenea, la propunerea procurorului general Gabriela Scutea, reprezentanţii EPPO au arătat că intenţionează să împărtăşească cu Ministerul Public din România bunele practici pe care le-au dezvoltat în relaţia cu alte state membre.

Kovesi a precizat că, la nivelul EPPO, pot fi organizate vizite de studiu şi de formare profesională, inclusiv pentru procurorii români, în special în materia investigaţiilor financiare.

De asemenea, EPPO poate desemna experţi pentru traininguri organizate de Ministerul Public.

Totodată, Laura Codruţa Kovesi şi-a exprimat interesul pentru completarea schemei de procurori delegaţi europeni din România.

La întrevedere, din partea Parchetului European, au mai participat Cătălin Borcoman, procuror european; Titus Poenaru, consilier pentru relaţii inter-instituţionale, Tine Hollevoet, director de comunicare, informează agerpres.

Din partea Ministerului Public, au mai participat la întâlnire Maria Magdalena Militaru, prim-adjunct al procurorului general, Adriana-Denisa Cristodor, procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, Marius-Ionuţ Voineag, procuror-şef secţie adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, şi Gheorghe Bocşan, procuror în cadrul Serviciului de cooperare judiciară internaţională, relaţii internaţionale şi programe.