„Colegii mei din Camera Deputaților au adoptat, cu 260 de voturi pentru și 5 abțineri, legea privind implementarea Planului Naţional pentru Combaterea Cancerului. Este cel mai important cadru normativ pentru bolnavii oncologici din România şi pentru apropiaţii acestora după 1989”, a scris pe Facebook senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, unul dintre inițiatorii legii de implementare a planului.

Legea urmează să fie trimisă spre promulgare la Președintele Klaus Iohannis.

„Atunci când documentul, elaborat de cei mai buni specialişti pe care îi are România, în acord total cu organizaţiile de bolnavi, a fost prezentat sub umbrela Administraţiei Prezidenţiale, mi-am luat angajamentul că voi face tot posibilul să-l văd lege. Iată că această dorinţă a mea s-a împlinit şi vreau să le mulţumesc colegilor parlamentari pentru înţelegere şi susţinere.

Sunt convinsă că Preşedintele Iohannis va promulga în scurt timp acest act normativ şi că vom găsi soluţii ca, începând cu 2023, să fie finanţate anumite subprograme atât de necesare bolnavilor şi atât de solicitate de către aceştia”, a mai spus Pauliuc.

Aceasta i-a îndemnat pe bolnavii şi supravieţuitorii de cancer să nu abandoneze speranţa, să lupte, asigurându-i că ajutorul este pe drum, scrie stiripesurse.

Predăm ștafeta Ministerului Sănătății pentru elaborarea de norme. Am convingerea că ministerul va implementa foarte repede acest plan deoarece, în lupta împotriva cancerului, timpul se măsoară nu în secunde, ci în vieţi omeneşti”, a concluzionat senatoarea PNL.