Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, le-a transmis, vineri, studenţilor anului I ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” cu ocazia depunerii jurământului că profesia pe care şi-au ales-o este una în slujba oamenilor şi a comunităţii din care fac parte şi a subliniat că limbajul şi atitudinea sunt componente esenţiale.

„Nu pierdeţi niciodată din vedere faptul că profesia pe care v-aţi ales-o este una în slujba oamenilor, a comunităţilor. Din acest considerent, este obligatoriu să aveţi limbajul şi atitudinea corespunzătoare din care să reiasă respect şi profesionalism. Acestea sunt componente esenţiale care se alătură valorilor profesiei şi trebuie să fie integrate în ADN-ul dumneavoastră profesional”, a declarat Lucian Bode.

El le-a cerut studenţilor prezenţi să-şi asume valorile profesiei de poliţist – „respect, integritate, corectitudine şi onestitate” şi să acorde respect uniformei, pe care trebuie să o poarte cu demnitate.

„Asimilaţi şi integraţi cât se poate de mult din cunoştinţele celor care vă sunt dascăli şi din experienţa celor alături de care veţi lucra. Fiţi preocupaţi să acumulaţi cât mai multă cunoaştere şi să obţineţi rezultate remarcabile în aceşti ani de studii universitare, care sunt cei mai frumoşi, dar care aduc cu ei asumarea de responsabilităţi pentru viitoare carieră de poliţist”, a subliniat Bode.

Un număr de 595 de studenţi sunt încadraţi în anul I la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti: 250 la specialitatea Poliţie; 40 specialitatea Penitenciare, 115 la Drept, 70 la Poliţia de Frontieră, 70 la specialitatea Jandarmerie şi 50 la Pompieri.