Parlamentul olandez a adoptat joi o rezoluţie care stipulează că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen.

Decizia de la Haga l-a înfuriat pe deputatul PNL Robert Sighiartău, care a avut o reacție dură pe Facebook.

E o bătaie de joc la adresa țării noastre. Cred că va trebui să începem să vorbim mai mult despre corupția din Olanda. Despre traficul de carne vie, despre portul Rotterdam și mafia de acolo, despre cum se vând droguri de mare risc pe la colțurile strădulețelor din Amsterdam#nuSuntemSlugi”, a scris Robert Sighiartău.

Înainte de votul din Olanda, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, la B1 TV, cu o zi înainte ca Parlamentul olandez să adopte o rezoluţie prin care cere că Olanda să nu voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei la Schengen, că această țară nu se va opune, de fapt, intrării țării noastre în acest spațiu.

Bogdan Aurescu a afirmat că votul de abținere pe care l-au dat eurodeputații din partidul premierului Mark Rutte, marți, în Parlamentul European, arată de fapt că Olanda nu se opune aderării României la Schengen, însă nu înseamnă nici că este „pentru” în acest moment.