Liderul eurodeputaților PNL susține că în acest moment Olanda contrazice Parlamentul European, care recent a votat cu susținere largă aderarea României la Schengen, inclusiv cu voturi ale unor euroaleși olandezi.

Este o palmă pe care România o primește și nu mai trebuie să accepte să primească această palmă dată, pentru că de 32 de ani tot primim palme. În momentul acesta, Parlamentul de la Haga este în totală opoziție cu Parlamentul European, unde 86% din totalul membrilor Parlamentului European – reprezentanții a 500 de milioane de cetățeni europeni – au hotărât că România este pregătită cu cea mai largă majoritate a unei rezoluții adoptate vreodată în Parlamentul European pentru România în 15 ani”, a precizat Rareș Bogdan, într-o intervenție la DIGI24.

Prim-vicepreședintele PNL susține că diplomația română trebuie să suplimenteze eforturile diplomatice pentru a negocia cu olandezii.

În momentul acesta, întreaga diplomație românească trebuie să ceară în continuare, reprezentanții Ministerului de Interne, ai Justiției, ai Ministerului de Externe, ai Reprezentanței României la Bruxelles și ai tuturor ambasadelor să ceară președinției cehe (n.r. – a Consiliului UE) ca în decembrie, pe 8, să aibă loc un vot în JAI cu privire la România și Bulgaria, pentru a ști după acest vot cum vom acționa în relația cu Olanda.

Până în momentul respectiv, trebuie să încercăm să convingem – diplomație și iar diplomație. Am stat suficient în genunchi, trebuie să explicăm în picioare, dar cu calm, cu argumentele la noi că momentul pentru România este unul extrem de important și nu acceptăm ca de data asta accesul României în Schengen să fie refuzat pentru că, în caz contrar, România își rezervă dreptul să acționeze complet diferit față de cum a acționat până acum”, a completat Rareș Bogdan.

Liberalul a făcut apel și către firmele românești care lucrează cu olandezi să pună presiune pe această țară, un important partener comercial.