Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, s-a întâlnit, vineri, la Chişinău, cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Majestatea Sa Margareta, însoţită de Principele Radu, s-a întâlnit la Palatul Prezidenţial cu Maia Sandu. Au mai fost prezenţi ambasadorul României la Chişinău, Cristian-Leon Ţurcanu, reprezentanţi ai Preşedinţiei Republicii Moldova şi ai Casei Regale.

Custodele Coroanei a mai vizitat Republica Moldova în anul 2013 şi în 2016.

Aceasta este cea de-a şaptea vizită externă a Familiei Regale din anul 2022, după vizita din Marea Britanie a Majestăţii Sale şi a Principelui Radu (martie), vizita Principelui Radu în Ţările de Jos (aprilie), vizita Custodelui Coroanei la Londra (iunie), vizita Principelui Radu în Turcia (iunie), vizita Principelui Radu la Chişinău (septembrie) şi vizita Custodelui Coroanei la Londra (septembrie).

În această vizită pe care o efectuează la Chişinău, Majestatea Sa este însoţită de dr. Jonathan Eyal şi de avocatul dr. Ioan Luca Vlad, membri ai Consiliului Regal.

Tot vineri, Principele Radu a vizitat Academia Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

În cursul serii de vineri, Custodele Coroanei se va întâlni cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.