Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat miercuri în legătură cu majorarea salariilor angajaţilor Cancelariei premierului, în comisia din Camera Deputaţilor, că nu e vorba de bani în plus pentru aceștia, ci de recuperarea unei presupuse pierderi a veniturilor pe care au înregistrat-o cei care s-au mutat de la SGG la Cancelarie, transmite agenția News.ro.

”Când Cancelaria prim-ministerului s-a desprins din cadrul Secretariatului general al Guvernului, lucru pe care l-am anunţat public, practic funcţionarii din cadrul Cancelariei, prin plecarea din SGG au avut de suferit în sensul că acel spor de 15% pe care îl aveau pentru veniturile lor nu a mai avut suportul şi practic l-au pierdut”, a spus Cărbunaru.

El a precizat că este vorba doar de ”o armonizare a nivelului de venituri de care angajaţii beneficiază angajaţii din Cancelaria de lucru a premierului”.

Cărbunaru a mai arătat că la nivelul Cancelariei sunt 103 persoane dar nu ştie dacă e cazul tuturor în privinţa acestei majorări, scrie g4media.

Deputatul USR Alin Apostol a acuzat miercuri coaliţia de guvernare că a mărit „pe şest”, cu 15%, salariile angajaţilor de la Cancelaria Prim-ministrului. El a prezentat în acest sens un amendament depus la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 104/2021 privind înfiinţarea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) care nu a fost analizat în prealabil de Comisia pentru administraţie a Camerei Deputaţilor.