Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, este prezent în aceste zile la Lisabona unde participă la cel mai mare eveniment din lume pentru noile tehnologii – Web Summit 2022.

Potrivit unui comunicat al MCID, transmis miercuri agerpres, în acest context, marţi, la Ambasada României în Portugalia s-a desfăşurat cea de a şaptea „Întâlnire a reţelei româneşti de startup-uri participante la Web Summit”.

Am dezbătut aproape trei ore cu peste 60 de antreprenori români, cu o energie incredibilă şi cu produse care deja schimbă lumea. Despre modelul portughez de susţinere a startup-urilor, modele de bune practici şi ce putem aduce înapoi acasă din lecţiile de aici. Le-am transmis că Guvernul României este deschis colaborării şi încurajării mediului de afaceri, mai ales în sectorul IT&C, şi le rămân mereu la dispoziţie”, a precizat Burduja, citat în comunicat.

Miercuri, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării s-a întâlnit cu Carlos Moedas, primarul oraşului Lisabona, şi a vizitat Hub Creativo de Beato, unde i-a fost prezentat conceptul de „fabrică de unicorni”.

Sebastian Burduja a avut o serie de întâlniri bilaterale cu ministrul Economiei, Antonio Costa Silva, şi cu Bernardo Ivo Cruz – secretar de stat pentru internaţionalizare.

De asemenea, el a vizitat standurile companiilor româneşti care expun la Web Summit: HyperSense Software, Tulipr, Freya Sense, Newtowner cu sediul în Portugalia şi Plant an App cu sediul în SUA, se mai arată în comunicatul citat.