Roberta Metsola va întreprinde o vizită de lucru, vineri, în Republica Moldova, potrivit reprezentanților Delegației Europene la Chișinău. Nu este clar, deocamdată, cu care dintre demnitarii moldoveni se va întâlni aceasta.

Reprezentanții Președinției de la Chișinău nu au putut să ofere detalii despre vizita oficialului european, iar cei ai Parlamentului au confirmat evenimentul, dar nu au putut să ne spună cu cine se va întâlni în Republica Moldova Roberta Metsola.

,,În prezent se lucrează la agenda vizitei. Imediat ce va fi definitivată vom comunica public informația”, au declarat pentru adevarul reprezentanții Direcției comunicare și relații publice a Legislativului.

Anterior, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că, Roberta Metsola a fost invitată la Chișinău încă la începutul acestui an, însă vizita a fost amânată din cauza războiul rus în Ucraina.

,,Noi i-am făcut invitații câteva ori, încă de la începutul anului. A intervenit această catastrofă, invazia Federației Ruse în adresa Ucrainei. Iată că se apropie ziua, cred că într-o săptămână va avea loc acest eveniment. Doamna Metsola va vizita Republica Moldova”, a declarat Igor Grosu.

Iar președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat, recent, într-un interviu pentru mai mulți jurnaliști străini, inclusiv din România, că va efectua o vizită în țara vecină:  „Nu doar pentru că este în momentul cel mai vulnerabil din cauza frontierei cu Ucraina, ci şi pentru că nu se mai poate baza, din motive evidente, pe electricitatea din Ucraina. Este o situaţie în care oricând o opoziţie foarte ostilă poate face pasul înainte şi suntem foarte mândri de decizia noastră din 23 iunie de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la aderare la UE”, a completat aceasta.