În Franța este zi de grevă în transporturi. Sindicatele cer salarii mai mari care să facă față inflației și condiții mai bune de lucru. Circulația mijloacelor de transport în comun din Paris și din întreaga regiune pariziană va fi serios perturbată.

Regia autonomă de transporturi publice a anunțat că șapte linii de metrou din Paris sunt închise. Circulația pe celelalte linii de metrou, a trenurilor expres regionale, tramvaielor și autobuzelor din regiunea pariziană este afectată de greva din acest sector.

Călătorii sunt sfătuiți să lucreze de acasă și să-și amâne, pe cât posibil, deplasările. Cele mai mari probleme se vor înregistra la orele de vârf.

Și Societatea Națională a Căilor Ferate franceze a anunțat o zi de protest, cu trenuri care nu vor circula pe anumite linii. Mersul trenurilor de mare viteză va fi puțin afectat.

Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis o atenționare de călătorie pentru cei care tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța. Ministerul recomandă consultarea paginilor de internet ale ministerului Afacerilor Externe, Ambasadei României la Paris și consulatelor României din Franța.

Pentru informații legate de circulația mijloacelor de transport în comun și circulația pe căile ferate franceze pot fi accesate site-urile celor două instituții.