Guvernul a aprobat vineri o ordonanță care uniformizează sporurile primite de funcționarii din administrație care lucrează cu fonduri europene.

”Nu este vorba despre sporuri în plus ci este vorba despre o uniformizare a acestor prevederi. Trebuie să fim conştienţi că avem 30 de miliarde de euro în PNRR, avem alte aproape 60 de miliarde de euro prin fondurile din cadrul multianual financiar 2014-2020 şi 2021-2027. Pentru PNRR, cei care lucrează că aceste fonduri sunt plătiţi din banii de la bugetul de stat, pentru cei care lucrează cu fonduri de coeziune, banii sunt asiguraţi prin aceste fonduri europene”, a explicat premierul, scrie adevarul.

Nicolae Ciucă a menţionat: ”Pentru a nu mai avea aceste elemente de diferenţă de la un minister la altul, am considerat necesar că avem această procedură, ca să ne asigurăm că avem capacitatea administrativă să putem să atragem fiecare eurocent, pentru că sunt foarte importante fondurile, astfel încât să ne menţinem în echilibru economia şi să ne asigurăm tot ce ne-am propus prin PNRR şi prin Planul de guvernare”.