Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu a declarat luni la RFI, despre atacurile din coaliţie, că este o abordare care este profund dezavantajoasă pentru România şi care nu face bine nici măcar PSD-ului, pentru că toate lucrurile astea nu fac altceva decât să rupă punţi, nu ajută colaborarea.

El a mai arătat că vinovatul pe situaţia din energie este în principal Partidul Social Democrat, care nu a respectat angajamentele europene ale României şi nu a liberalizat piaţa când trebuia liberalizată.

Vinovatul pentru situaţia din energie este în principal PSD, care nu a respectat angajamentele europene ale României şi nu a liberalizat piaţa când trebuia liberalizată, declară la RFI liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, informează g4media.

El răspunde atacurilor social-democraţilor la adresa formaţiunii liberale şi comentează propunerile PSD pe tema pensiilor.

Senatorul PNL spune între altele că majorarea diferenţiată a pensiilor contributive nu este un principiu corect.

În ipoteza în care am merge pe varianta ca la pensiile speciale să majorăm cu procentul stabilit doar partea contributivă, nu ar fi vorba de o majorare diferenţiată, pentru că PNL a fost întotdeauna susţinătorul acordării pensiilor strict după contribuţie. Deci din punctul ăsta de vedere, dacă vom ajunge să decidem să majorăm pensiile cu 15%, iar la pensiile speciale doar partea contributivă, vom fi în cadrul unui principiu pe care PNL l-a susţinut întotdeauna.

Mai mult, avem un jalon în PNRR în ceea ce priveşte rezolvarea problemei pensiilor de serviciu şi în momentul de faţă va exista o discuţie transparentă în legătură cu acest aspect. Nu cred că există aici vreo contradicţie între ce spunem noi şi ce spune Ciolacu, Ciolacu doar a explicat puţin mai bine”, a spus senatorul.

Este o abordare care este profund dezavantajoasă pentru România şi care nu face bine nici măcar PSD-ului, pentru că dacă va trebui să conlucrăm în continuare, toate lucrurile astea nu fac altceva decât să rupă punţi, nu ajută colaborarea. PNL nu este într-o competiţie cu PSD nici pe măsuri sociale, nici pe altceva. Noi avem nişte măsuri, nişte politici publice extrem de clare pe care le-am afirmat şi din punctul ăsta de vedere suntem consecvenţi.

Vinovatul pe situaţia din energie este în principal Partidul Social Democrat, care nu a respectat angajamentele europene ale României şi nu a liberalizat piaţa când trebuia liberalizată. Lucrurile se vor aşeza mai curând sau mai târziu, românii vor înţelege, PNL nu a fost niciodată un susţinător al măsurilor care să ducă la creşterea preţurilor, creşterea preţurilor a fost un fenomen care s-a manifestat în plan mondial”, a arătat el.