Persoanele cu o situație financiară precară primesc în această perioadă alimente de bază de la Uniunea Europeană. Un ajutor binevenit spun oamenii, speriați de explozia prețurilor. Pentru a intra în posesia pachetelor, cei care nu sunt pe liste, dar îndeplinesc condițiile, se pot adresa autorităților locale. Ajutoarele constă în alimente de bază și valorează aproape 200 de lei.

Persoanele care fac parte din categorii defavorizate se bucură de alimentele primite. Sunt un real ajutor pentru a trece mai ușor peste perioada dificilă după scumpirea excesivă a produselor de bază.

La Piatra Olt, sutele de beneficiarii au venit să-și ridice pachetele cu ce au putut, de la roabe până la căruțe.

Orașul Piatra Olt e printre localitățile din județ cu cei mai mulți cetățeni care îndeplinesc condițiile pentru a intra în posesia pachetelor cu alimente de la Uniunea Europeană. Sute de oameni sunt așteptați să-și ridice ajutoarele până la sfârșitul lunii viitoare.

Robert Munteanu, viceprimar oraș Piatra Olt: La nivelul orașului sunt 447 de beneficiari.

Valoarea unui pachet cu alimente de bază distribuit celor mai defavorizați români se ridică la 192 de lei.

Potrivit reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prețul la raft al acestora depășește 260 lei, economiile fiind realizate în urma achiziției centralizate.

Autoritățile au anunțat că, exceptând orezul, toate produsele sunt de proveniență românească.