Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, afirmă că nu există „ton conflictual” nici în coaliţie şi nici în PNL, ci doar preocupări pentru ca toate lucrurile să iasă conform obiectivelor fixate.

În fiecare zi există provocări. Nu există ton conflictual nici în coaliţie, nici în interiorul Partidului Naţional Liberal, dar există preocupări pentru că ne dorim ca toate lucrurile să iasă conform obiectivelor pe care ni le am fixat„, a declarat Gorghiu, luni, la Senat.

Referindu-se la negocierile purtate de Guvern pentru majorarea salariului minim brut pe economie, Gorghiu a amintit că premierul Nicolae Ciucă a avut o discuţie cu sindicatele pe această temă şi urmează una cu patronatele.

Premierul a avut discuţia cu sindicatele. Urmează săptămâna aceasta cu patronatele. Ne dorim creşterea salariului minim brut pe economie. Cred că sunt 2 – 2,2 milioane de angajaţi care sunt sub acest salariu pe care îl doresc sindicatele. Dânşii au spus 3.000 de lei, vedem ce vor spune patronatele în această săptămână, astfel încât, în urma consultării, să ajungem să avem şi sindicatele mulţumite, dar să avem şi un mediu de afaceri care să poată să susţină această măsură”.