Preşedintele Republicii Letonia, Egils Levits, i-a conferit, miercuri, la Riga, preşedintelui Klaus Iohannis Ordinul celor trei stele – Clasa I Comandant al Marii Cruci.

La rândul său, Iohannis i-a conferit lui Levits Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan, scrie agerpres.

Schimbul de decoraţii a avut loc după primirea la Palatul Riga a preşedintelui Klaus Iohannis de către omologul său leton.

Şeful statului a scris în cartea de onoare de la Palatul Riga un mesaj în care a evidenţiat că 2022 este un an important pentru relaţiile româno-letone, în contextul în care se sărbătoresc 100 de ani de la deschiderea primei misiuni diplomatice.

„Sunt convins că relaţiile dintre România şi Republica Letonia vor continua să se dezvolte”, a scris preşedintele Iohannis.

El efectuează miercuri o vizită oficială în Letonia. Cei doi preşedinţi au convorbiri tete-a-tete şi oficiale, la finalul cărora vor susţine o declaraţie comună de presă. Preşedintele Iohannis va avea întrevederi şi cu prim-ministrul Krisjanis Karins şi cu preşedintele Parlamentului Edvards Smiltens. Şeful statului va depune o jerbă la Monumentul Libertăţii şi va vizita Muzeul Ocupaţiei Letoniei.