Ministrul Afacerilor Externe a prezentat pe larg principalele obiective ale României în perioada următoare, în plan diplomatic, fiind abordate teme ca NATO, Schengen sau relația cu statele din vecinătate.

Liderul diplomației de la București a prezentat pregătirile făcute pentru reuniunea miniștrilor de Externe din statele membre NATO, detalii despre cele mai importante bilaterale pe care le va avea, dar și culise despre reuniunea liderilor de la Munchen, un grup select în care temele principale vor fi legate de asigurarea securității în plan european și mondial, informează adevarul.

Nu au fost uitate nici dosare importante precum aderarea României la spațiul Schengen, fiind explicat stadiul negocierilor cu fiecare stat problematic în parte, dar și despre ce va urma după unda verde privind ridicarea MCV, în urma avizului de urgență dat de Comisia de la Veneția, pe tema legilor Justiției.

Ministrul Afacerilor Externe a vorbit și despre relația României cu statele vecine. De exemplu, despre sprijinul acordat Republicii Moldova, dar și Ucrainei, dar și dialogul București-Budapesta, care uneori mai cunoaște sincope.