Douăzeci și cinci de persoane, inclusiv un aristocrat german în vârstă de 71 de ani, un comandant militar în retragere și fost deputat al extremei drepte Alternative für Deutschland (AfD), au fost reținute în Germania sub suspiciunea unui plan terorist de a răsturna statul și de a renegocia așezarea țării de după al doilea război mondial.

Mii de polițiști au efectuat miercuri dimineață o serie de raiduri în Germania în legătură cu inelul de extremă dreapta, informează theguardian.

Procurorii federali au declarat că 3.000 de ofițeri au efectuat percheziții în 130 de locații din cele 16 state ale Germaniei împotriva grupului, ai cărui membri a spus că adera la un „conglomerat de teorii ale conspirației”, inclusiv cultul QAnon și așa-numita mișcare a cetățenilor Reich.

Procurorii au spus că 22 de cetățeni germani au fost reținuți sub suspiciunea de „apartenență la o organizație teroristă”. Alți trei deținuți, inclusiv o cetățeană rusă, au fost suspectați că sprijină organizația, au spus aceștia.

Der Spiegel a raportat că locațiile căutate includ cazarma unității forțelor speciale ale Germaniei KSK, în orașul Calw, din sud-vestul țării. În trecut, unitatea a fost analizată cu privire la presupusa implicare de extremă dreaptă a unor militari. Procurorii federali au refuzat să confirme sau să infirme că cazarma a fost percheziționată.

Alături de detențiile din Germania, procurorii au spus că o persoană a fost reținută în orașul austriac Kitzbühel și alta în Perugia, Italia.

Presa germană i-a identificat drept conducătorii grupului pe Heinrich XIII, în vârstă de 71 de ani, un descendent al familiei nobile Reuß care obișnuia să conducă părți din estul Germaniei în secolul al XII-lea și un fost ofițer superior de teren la batalionul de parașutiști al armatei germane, numit doar Rüdiger von P.

Anul trecut, aceștia au fondat o „organizație teroristă cu scopul de a răsturna ordinea de stat existentă în Germania și de a o înlocui cu propria lor formă de stat, care era deja în curs de înființare”.

Grupul începuse chiar să nominalizeze miniștri pentru un guvern de tranziție post-lovitură de stat, a relatat ziarul Die Zeit, în care unul dintre suspecți, fostul deputat AfD Birgit Malsack-Winkemann, în vârstă de 58 de ani, urma să fie ministru federal al justiției.

Grupul era convins că Germania modernă era condusă de o conspirație „de stat profundă” care era pe cale să fie dezvăluită de o alianță a agențiilor de informații germane și a armatelor statelor străine, inclusiv Rusia și SUA.

Totul va fi dat peste cap: actualii procurori și judecători, precum și șefii departamentelor de sănătate și superiorii acestora se vor găsi în bancul acus de la Nürnberg 2.0”, a spus unul dintre suspecți într-un mesaj postat în Telegram. înainte de începerea raidurilor de miercuri, a informat Die Zeit.

Deși suspecții credeau că obiectivele lor pot fi atinse doar prin mijloace militare și cu forță, au spus procurorii, nu este clar dacă grupul a reușit să adune vreun arsenal serios.

Câțiva dintre acuzați sunt foști membri ai armatei și sunt suspectați că au scos ilegal arme din stocul armatei în timpul anilor de serviciu, în timp ce alții dețin licență de arme.

După preluarea lor, grupul avea în vedere renegocierea tratatelor semnate de Germania după încheierea celui de-al doilea război mondial cu aliații.

„Deocamdată, Federația Rusă urma să fie exclusiv contactul central pentru aceste negocieri”, au spus procurorii.

În timp ce Heinrich al XIII-lea a făcut eforturi pentru a ajunge la Moscova, procurorii au spus că „nu există niciun indiciu că contactele au reacționat pozitiv la abordarea sa”.