Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola a declarat, marţi, în cadrul unei întâlniri în Aula Facultăţii de Drept cu tineri români, că şi-ar dori ca în Legislativul de la Bucureşti să fie mai multe femei, potrivit Agerpres.

„Cred că aveţi nevoie de mult mai multe femei în politică în România. Aş vrea să văd mai multe femei în parlamentul dumneavoastră, aş vrea să văd mai multe femei lideri. Nu cred că aveţi destule, cred că trebuie să faceţi mai multe eforturi în acest sens„, a spus Metsola.

Ea a vorbit despre nevoia de rezultate „tangibile”.

„Acum merg la summituri cu lideri importanţi, peste tot. La finalul acestor summituri mă întreb: <Am transmis semnalele corecte sau am venit aici doar să facem o poză?> Cred că răspunsul nostru şi responsabilitatea noastră este să aducem rezultate tangibile şi deseori nu facem asta”, a mărturisit preşedinta Parlamentului European.

La finalul dialogului de o oră, Roberta Metsola i-a sfătuit pe tineri să nu renunţe la lucrurile în care cred, scrie stiritvr.

„Nu renunţaţi niciodată la lucrurile în care credeţi. Niciodată. Valorile şi principiile dumneavoastră trebuie să vă însoţească pe tot parcursul vieţii, fie că veţi fi politicieni sau altceva, servind o cauză în care credeţi, fie că doar vă încurajaţi familia şi prietenii să voteze, fie că vă susţineţi cauza când sunteţi refuzaţi. Am trecut prin multe, mi s-a spus <Nu acum> sau <Nu face asta> sau <Lasă pe altcineva să facă asta’> sau <Femeile nu fac asta>. Răspunsul meu a fost: aşa am fost crescută, că dacă tu crezi în ceva, faci acel lucru. Iar dacă sunt oameni care încearcă să vă descurajeze, nu renunţaţi, nu renunţaţi niciodată la lucrurile în care credeţi„, a precizat preşedinta Parlamentului European.