Revoluţia Română este despre puterea acestei naţiuni de a renaşte şi de a-şi lua destinul în propriile mâini, scrie ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, pe pagina de Facebook, cu ocazia marcării a 33 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989.

„21 decembrie 1989 rămâne în istoria României data la care sfârşitul regimului dictatorial în ţara noastră se transforma din năzuinţă în realitate. În urmă cu câteva zile izbucnise, la Timişoara, revolta populară care avea să readucă zorii democraţiei în ţara noastră. Revoluţia Română este despre puterea acestei naţiuni de a renaşte şi de a-şi lua destinul în propriile mâini. Revoluţia Română este despre curajul de a schimba cursul istoriei”, a scris, miercuri, Lucian Bode.

 

El a omagiat memoria celor care acum peste trei decenii se sacrificau pentru ca românii să fie liberi şi pentru ca România să îşi urmeze parcursul democratic şi european.

„Avem cu toţii datoria morală să nu uităm niciodată ce s-a întâmplat atunci şi să fim mereu conştienţi de faptul că libertatea se câştigă şi se păstrează cu eforturi comune, iar totalitarismul, sub diversele sale forme, rămâne un pericol la adresa societăţii. De noi depinde evoluţia şi modernizarea României pe mai departe! Jertfa eroilor de la Timişoara şi din toată ţara să ne fie izvor de înţelepciune şi speranţă pentru viitorul acestei ţări! Recunoştinţă veşnică eroilor Revoluţiei din 1989″, se mai arată în postarea ministrului de Interne.