Compania aeriană spaniolă Air Nostrum a anunţat miercuri că a anulat aproape 80 de zboruri până vineri, între care 12 spre Franţa, din cauza unei greve declanşate la începutul sărbătorilor de Crăciun de către un sindicat al piloţilor, relatează AFP, citată de agerpres.

Ca urmare a regulilor minime de serviciu impuse de Autoritatea Aviaţiei Civile Spaniole, „79% din zborurile programate” vor fi menţinute, celelalte fiind „anulate”, a indicat compania aeriană într-un comunicat.

Printre zborurile vizate se află aproximativ 20 de zboruri internaţionale, dintre care 13 din/ către Franţa (Bordeaux, Toulouse şi Nisa), precizează compania, care consideră acţiunea greviştilor „total nejustificată”.

Greva, prevăzută până la 3 ianuarie, este convocată de sindicatul piloţilor Sepla, care cere majorări salariale în cadrul negocierilor blocate în prezent cu conducerea companiei.

Mai multe mişcări sociale afectează transportul în Europa, în special în Franţa, unde compania naţională de căi ferate SNCF a anulat sute de trenuri în ajunul sărbătorilor de Crăciun.