Secretarul de stat în MApN pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Eduard Bachide, a avut o întrevedere, vineri, la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Feteşti, cu ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles.

La întâlnire au fost prezenţi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, şi omologul său spaniol, amiralul Teodoro E. Lopez Calderon, informează un comunicat al MApN.

Eduard Bachide a evidenţiat consistenţa colaborării militare bilaterale, precum şi potenţialul de dezvoltare pentru viitor.

Planul Bilateral de Cooperare pentru anul 2022 a acoperit multiple activităţi în domeniul aviaţiei şi apărării antirachetă, cibernetic, naval, medicinei militare şi învăţământului militar. Am încredere că vom putea intensifica această cooperare pe parcursul anului 2023 şi în următorii ani în domenii pe care le vom agrea în cadrul lucrărilor Comisiei militare mixte care va avea loc în curând, la Bucureşti„, a declarat secretarul de stat Bachide, potrivit MApN.

El a subliniat că acţiunile agresive ale Rusiei în regiune, în special după declanşarea războiului ilegal şi nejustificat împotriva Ucrainei, au un impact semnificativ asupra securităţii europene, evidenţiind importanţa cooperării dintre aliaţi pentru implementarea măsurilor decise la Summitul de la Madrid pentru consolidarea posturii aliate de apărare şi descurajare pe întregul Flanc estic al Alianţei.

Ministrul spaniol al Apărării s-a întâlnit cu militarii Forţelor Aeriene Spaniole dislocaţi în România, în Baza 86 Aeriană, pentru a executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită.