Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis, joi, felicitări lui Benjamin Netanyahu pentru noul mandat obţinut de acesta ca premier al Israelului, subliniind „prietenia puternică” dintre România şi Israel.

„Felicitări Benjamin Netanyahu într-un nou mandat ca prim-ministru al Israelului. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a consolida şi mai mult relaţia noastră bilaterală de 75 de ani, bazată pe cooperarea noastră politică, diplomatică şi sectorială excelentă, valorile noastre comune şi prietenia puternică româno-israeliană”, a este mesajul postat de Ciucă pe pagina de Twitter a Guvernului.

Benjamin Netanyahu a depus, joi după-amiază, jurământul ca prim-ministru al Israelului după ce guvernul său, cel mai de dreapta din istoria ţării, a fost votat de Parlament.

Netanyahu a depus jurământul la câteva minute după votul Knessetului în favoarea noului său guvern, format din Likud (dreapta), două formaţiuni ultraortodoxe şi trei de extremă dreapta. Guvernul a fost aprobat cu 63 de voturi din 120.