Pelé, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, a murit joi, 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după o îndelungată suferință. Dublul campion mondial Ronaldo Nazario, unul dintre urmașii săi de seamă, i-a adus un omagiu emoționant.

Unic. Genial. Tehnic. Creativ. Perfect. Inegalabil. Pelé: a ajuns și a rămas acolo. Nu a părăsit niciodată topul, dar ne părăsește astăzi. Regele fotbalului, unicul. Cel mai bun din toate timpurile. Lumea, în lacrimi.

Tristețea de a ne despărți de el combinată cu mândria imensă față de istoria scrisă de el. Ce privilegiu a fost să joc după tine, prietenul meu. Talentul tău este o școală prin care fiecare fotbalist ar trebui să treacă. 

Moștenirea ta va fi transmisă din generație în generație. Și așa vei rămâne viu. Astăzi și pentru totdeauna te vom celebra. Îți mulțumesc, Pele. Odihnește-te în pace”, a scris Ronaldo Nazario.

Un singur român a fost coechipier cu Pelé: „Am visat mereu că îţi voi strânge mâna

Lumea fotbalului deplânge moartea lui Pele, brazilianul considerat de mulți unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor. Acesta a încetat din viață joi, 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după o îndelungată suferință.

Potrivit gsp.ro, Pele a jucat la patru Mondiale și s-a încununat cu trei titluri, performanță încă neatinsă de nimeni (1958, 1962 și 1970) și chiar foarte greu de egalat. Doar în 1966 n-a trecut de faza grupelor.

Deține recordul pentru cele mai multe goluri marcate, 1.281 în 1.363 de partide, oficiale și neoficiale, și rămâne cel mai tânăr marcator din istoria CM, 17 ani și 239 de zile, cel mai tânăr autor al unui hattrick și cel mai tânăr cu gol reușit în finala din 1958, cu Suedia. Nu a vrut să se despartă de Santos, cu care a cucerit toate trofeele posibile, și a uimit lumea în amicalele disputate.