Siegfried Mureșan, deputat european și vicepreședinte din partea Grupului PPE și membru al PNL a transmis un mesaj în plenul Parlamentului European, prim-ministrului Suediei, Ulf Kristersson, cu ocazia prezentării programului de activități al Președinției suedeze al Consiliului Uniunii Europene.

„I-am cerut prim-ministrului Suediei, Ulf Kristersson, să păstreze aderarea României la spațiul Schengen pe agenda Consiliului Uniunii Europene”, a transmis acesta.

„Din păcate, sub președinția anterioară a Uniunii Europene, nu am putut conveni în unanimitate cu privire la aderarea Bulgariei și a României la spațiul Schengen, deși aceste țări îndeplinesc toate condițiile necesare, așa cum a spus în repetate rânduri Comisia Europeană.

Acesta este motivul pentru care, domnule prim-ministru, haideți să menținem acest subiect sus pe ordinea de zi pentru a ne asigura că putem îndeplini acest angajament.

După cum aderarea Finlandei și a Suediei la NATO va face să fim cu toții mai în siguranță, aderarea Bulgariei și României la spațiul Schengen va face, de asemenea, să fim cu toții mai în siguranță”, Siegfried Muresan, europarlamentar PNL.