PNL Sector 1 îi reproşează primarului Clotilde Armand că nu face demersuri pentru a plăti taxa către Romsilva în vederea scoaterii drumului Vadul Moldovei din pădurea Băneasa din fondul forestier.

„O simplă cerere. Şi o plată de 80.000 lei pentru un drum. Nici măcar atât nu a vrut să facă Clotilde Armand pentru locuitorii din cartierul Greenfield. Armand refuză cu rea voinţă să îşi ţină promisiunea din campanie şi să ducă la îndeplinire mandatul deja dat de Consiliul Local şi cel General şi aruncă pisica în curtea USR Bucureşti.

În loc să semneze cererea pentru care este mandatată şi să plătească taxa către Romsilva pentru scoaterea drumului din fondul forestier, care ar rezolva deschiderea drumului, ea împinge o propunere Consiliului General să o lase pe ea în pace şi să se întoarcă în timp tot demersul cu 6 ani, în 2017″, scrie PNL Sector 1, pe Facebook.

În ce priveşte proiectul consilierilor generali USR care propun ca drumul forestier „Vadul Moldovei” din pădurea Băneasa să fie declarat „drum de interes local”, PNL Sector 1 transmite că direcţiile de specialitate din Primăria Capitalei urmează să stabilească legalitatea propunerii.

„O propunere despre care nu ştim încă dacă poate fi sau nu implementată, sau dacă e măcar legală. Direcţia Juridică şi Direcţia Patrimoniu din Primăria Capitalei vor verifica acest aspect. (…) Armand a împins asta aseară, ca să îi facă pe oameni să nu mai meargă la protestul din faţa Primăriei Sectorului 1 de astăzi”, se mai arată în postare.

Consilierii generali USR au depus, miercuri, un proiect de hotărâre prin care drumul forestier „Vadul Moldovei” din pădurea Băneasa să fie declarat „drum de interes local”, permiţând astfel accesul cu autovehicule pentru locuitorii din cartierul Greenfield.

„Când acest proiect va fi votat, CGMB va solicita Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva sau, după caz, instituţiilor care au competenţă de aprobare să permită Municipiului Bucureşti, timp de cinci ani de la data aprobării, ocuparea temporară, fără defrişare, de-a lungul acestui drum forestier, în vederea asigurării circulaţiei riveranilor ca drum de interes local”, a anunţat USR Bucureşti.

Conform aceleiaşi surse, în acest interval de timp este „absolut necesar” ca drumurile de acces în cartierul Greenfield, care fuseseră promise de la începutul acestei dezvoltări imobiliare, să fie realizate conform planurilor de urbanism zonal asumate de dezvoltator.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa pe 9 ianuarie că nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin pădurea Băneasa, dar că este de acord cu soluţia provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier, până la construirea unor ieşiri definitive în şoseaua de centură.

Totodată, îşi exprimă „toată susţinerea” pentru proiectele investitorului care prevăd drumuri de ieşire în şoseaua de centură.