Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, l-a primit, miercuri, pe noul ambasador al Regatului Spaniei, José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, prilej cu care a subliniat importanţa diplomaţiei parlamentare drept instrument indispensabil dezvoltării cooperării bilaterale.

Totodată, preşedintele Senatului a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat de autorităţile şi poporul spaniol comunităţii româneşti, salutând semnalele pozitive privind încheierea acordului dublei cetăţenii pentru membrii comunităţii române, şi a subliniat contribuţia semnificativă pe care românii o au pe piaţa muncii din Spania, se precizează într-un comunicat al Senatului citat de agerpres.

În cadrul întrevederii au fost abordate şi teme ce ţin de legislaţia în domeniul educaţiei, dar şi de egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.

Alina Gorghiu a precizat că Spania a servit drept model de bune practici pentru elaborarea legislaţiei privind cotele electorale pentru reprezentarea echitabilă a femeilor şi bărbaţilor în politică.

La rândul său, José Antonio Hernández Pérez-Solórzano a subliniat priorităţile Spaniei pentru preşedinţia rotativă la Consiliul Uniunii Europene, pe care o va prelua pe 1 iulie 2023.

În context, partea spaniolă a afirmat că va continua să susţină procesul de extindere al Uniunii Europene. Astfel, cele două părţi au evidenţiat importanţa acordării de sprijin parcursului european al Republicii Moldova.