Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a efectuat luni şi marţi o vizită în statul american Arizona, în cadrul unui turneu efectuat în SUA.


„Vizita delegaţiei române (…) reprezintă un important demers în dezvoltarea legăturilor în zona inovării, pentru a construi viitorul în cadrul Parteneriatului strategic cu SUA. Există un interes major aici în atragerea şi dezvoltarea industriilor cheie, precum semiconductorii, domeniul aerospaţial, hidrogenul, tehnologia bazată pe laseri etc”, informează un comunicat de presă al MCID citat de agerpres.

Ministrul Burduja a susţinut un discurs în plenul Camerei Reprezentanţilor Statului Arizona cu prilejul adoptării unei proclamaţii oficiale în onoarea României şi a sa pentru „eforturile remarcabile în cercetare, inovare şi digitalizare şi importanta relaţie de prietenie dintre statul Arizona şi România”.

„Proclamaţia oficială adoptată de Camera Reprezentanţilor Statului Arizona este un gest istoric, care ne onorează şi, în egală măsură, ne responsabilizează pentru a duce la următorul nivel Parteneriatul strategic, mai ales în zona de cercetare-inovare. Este o bucurie să fiu în Arizona în aceste zile, mai ales că statul este gazdă a unui program de studii româneşti la Universitatea de Stat, început în 1998 şi ajuns cel mai mare program de limbă şi cultură românească din Statele Unite. Mai mult, comunitatea românească de aici este extrem de activă, iar cooperarea se extinde de la an, pe domenii importante şi variate, de la comerţ la educaţie, inovare sau antreprenoriat”, a transmis Burduja.

El a avut o serie de întrevederi oficiale cu autorităţile statului, întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai mediului academic şi ai comunităţii româneşti.