Zelenski a susținut un discurs la Parlamentul European şi participă în calitate de invitat la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se desfăşoară  astăzi şi mâine la Bruxelles.

Discursul lui Volodimir Zelenski, în Parlamentul European:

”Mă adresez tuturor oamenilor de pe continent. Sunt aici să apăr drumul Ucrainei pe calea europeană.

Sunteți imaginea cea mai bună pentru ceea ce dă Europa lumii, cu standardul său de viață pașnic, un loc unde legea domnește, unde statele încearcă să fie cât mai socialee iar societățile cât mai deschise. Un loc unde omaneii au încredere în viitor și au curajul de a ieși în stradă să lupte pentru viitorul lor. Pentru Ucraina este drumul spre casă, pentru ucraina, Europa este casa ei.

Războiul total pe care Rusia l-a declanșat  împotriva noastră nu este doar un război pentru teritoriu. (…) Kremlinul încearcă să distrugă valorile europene, să distrugă valoarea vieții.

Cineva încearcă să anihileze modul de viață ucrainean și european. Nu trebuie să permitem acest lucru, acest război total declanșat de Rusia nu e doar un război pentru teritoriu, e vorba de un dictator cu resurse sovietice enorme și cumpărate de alte țări, care încearcă de ani să distrugă modul nostru de viață.

140 de milioane de ruși sunt nimic pentru liderii lor, regimul rus nu urăște doar orice idee de justiție socială, ci investesc și încearcă să normalizeze xenofobia în întreaga Europă.

Mulțumesc tuturor celor care susțin Ucraina. Mulțumesc oamenilor obișnuiți care i-au primit pe refugiații ucaineni în casele lor, tuturor celor care ați luptat cu dezinformarea rusă, celor care ați ajutat Ucraina cu arme, combustibil, energie!

Mulțumesc șefilor de stat și de guverne pentru deciziile luate în ultimul an. Europa retrăiește acum ce se întâmplă, Euroapa se curăță de infleuneța coruptă a oligarhilor ruși, s epaără de infiltarea servciiilor secrete ruși, de agenții ruși. Euroapa ăți reformează instituțiile.

Ucraina va fi membru al UE și Uniunea Europeană câștigă astfel.

Vă invit pe toți în Ucraina, Glorie Ucrainei!”