Lansarea apelului pentru mica digitalizare are loc miercuri, 15 februarie, şi tot atunci se lansează în consultare publică ghidul pentru investiţiile mari în digitalizare, a afirmat, marţi, ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, în cadrul unei conferințe de specialitate.

În 15, cade mâine, se lansează oficial apelul pentru mica digitalizare. Noi avem o ţintă destul de îndrăzneaţă: peste 5.000 de firme să aibă acces la aceste proiecte de digitalizare. Granturile sunt cele mici. Să ştiţi că sunt granturi de la 20.000 până la 100.000. Sunt granturi care privesc activitatea de bază, operaţională îi spunem noi, a companiilor. Nu ne-am orientat pe digitalizarea activităţii administrative.

Atenţie, dacă aţi urmărit criteriile de selecţie, o să vedeţi că punctajul se obţine dacă banii sunt folosiţi pentru digitalizarea activităţilor de producţie şi de servicii şi, din acest punct de vedere, avem o largă deschidere, încât scopul final al digitalizării să fie consolidarea poziţiei competitive în piaţă a firmelor care activează pe teritoriul României şi acesta este obiectivul nostru pe care ni l-am fixat”, a spus Boloș, citat de Agerpres.

“Şi al doilea lucru care se întâmplă tot pe 15, vă anunţ în premieră, se lansează în consultare şi ghidul pentru investiţiile mari în digitalizare, unde proiectele pot să meargă până la 3 milioane de euro. Sunt proiecte care sunt gândite în parteneriat. Ce înseamnă acest lucru? Că firma care nevoie de digitalizare, în parteneriat cu firma care produce software-urile şi gândirea să zicem de automatizare sau softul necesar pentru digitalizarea companiei, deci parteneriatul între cei doi actori importanţi: firma care are nevoie de digitalizare cu firma care produce softul IT sunt eligibili pentru finanţare”, a mai adăugat ministrul liberal.

Potrivit acestuia, s-a ajuns la momentul în care 150 de milioane de euro pentru proiecte mari de digitalizare şi 347,5 milioane de euro pentru proiectele mici de digitalizare sunt în prag de a fi lansate, informează caleaeuropeana.

Ministrul investițiilor și proiectelor europene a participat marți la conferinţa EU FUNDS “Finanţăm relansarea economiei”, organizată de First Bank şi Profit.ro.